Metode de contraceptie: Prezervativul
Monday, 29 August 2011 12:18

prezervativul_ca_metoda_de_contraceptiePrezervativul este una dintre cele mai vechi metode de contraceptie si este singura metoda contraceptiva care te protejeaza de bolile cu transmitere sexuala, inclusiv HIV-SIDA. 

 

Prezervativul, ca metoda de contraceptie, este utilizat inca din Antichitate. In secolul al XIX-lea, prezervativul pe baza de instestine animale a fost inlocuit cu prezervativul din cauciuc, iar in secolul al XX-lea, prezervativului ii este preferata contraceptia orala. 

Cum alegi prezervativul?

Exista mai multe tipuri de prezervativ, motiv pentru care nu e intotdeauna usor sa faci, inca de la inceput, cea mai buna alegere. De ce anume trebuie sa tii cont cand cumperi prezervativul pentru prietenul tau?


Daca prezervativul este prea stramt, nu va fi confortabil. Nici prezervativul prea mare nu e recomandat in toate cazurile. In cazul in care nu optezi pentru marimea potrivita, prezervativul poate aluneca in vagin sau se poate rupe, ceea ce ar necesita o protectie suplimentara in vederea evitarii unei sarcini nedorite.

De ce se rupe prezervativul?

Principala cauza a ruperii prezervativului o reprezinta manevrarea necorespunzatoare a acestuia. Nu este recomandat sa folositi doua prezervative in acelasi timp, in speranta ca veti avea o protectie suplimentara. Din contra: aceasta solutie este una periculoasa, intrucat frecarea celor doua prezervative favorizeaza ruperea acestuia.


Latexul nu se „impaca” cu caldura, aceasta din urma putandu-i modifica structura. Astfel, nu este indicata pastrarea la soare a prezervativului. 


Totodata, calitatea prezervativului scade odata cu trecerea timpului, astfel incat este de evitat folosirea acestuia dupa data mentionata pe ambalaj. 


Conditiile de stocare influenteaza, si ele, calitatea prezervativului. Astfel, prezervativul uitat cu saptamanile in poseta ar trebui aruncat.


Tot de aruncat este si prezervativul al carui ambalaj nu este in perfecta stare. 

Alergiile la latex

Aproximativ 1% din totalul populatiei este alergica la latex, iar numarul celor care dezvolta reactii alergice este in continua crestere. Alergia la latex poate surveni la orice varsta, insa contactul repetat cu produse pe baza de latex favorizeaza dezvoltarea acestor reactii alergice. 


Alergia la latex se manifesta prin aparitia senzatiei de mancarime, iritatiilor, urcariei sau astmului. La aparitia unuia dintre aceste simptome, evita latexul si consulta medicul, pentru a dobandi siguranta ca alergia a aparut in urma contactului cu acest material. In prezent, exista prezervative care nu sunt pe baza de latex sau hipoalergenice.

 

Pentru intrebari si informatii suplimentare, acceseaza FORUM-ul anticonceptionale.ro - Metode contraceptive.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro