Contraceptie: 15 secrete despre eficienta metodelor contraceptive
Friday, 21 October 2011 07:40

cat_de_eficiente_sunt_anticonceptionaleleCand vine vorba de contraceptie, este foarte important sa alegi metoda contraceptiva care ti se potriveste cel mai bine din toate punctele de vedere. Pentru a fi eficienta, trebuie sa ai incredere in ea, sa te protejezi constant, sa te simti bine utilizand-o si sa fie conforma cu viata ta sexuala.

 

In ciuda faptului ca multe femei fac uz de anticonceptionale, numarul sarcinilor nedorite ramane mare. Cand sunt cu adevarat eficiente metodele contraceptive si ce trebuie sa stii despre contraceptie?

Eficienta metodelor contraceptive

1. Diferenta dintre eficienta teoretica a metodelor contraceptive si cea practica constituie un argument puternic pentru ca ambii parteneri ai cuplului sa aleaga impreuna metoda de contraceptie care se adapteaza cel mai bine vietii lor sexuale.


2. Daca ambii parteneri cauta sa analizeze si sa aleaga cea mai potrivita metoda contraceptiva, apare siguranta si increderea in eficienta acesteia.


3. Partenerii de cuplu ar trebui sa abordeze tema contraceptiei fiind atenti la toate detaliile si sa aleaga ceva ce le convina amandurora. Vizita la un cabinet de cartoon porn planning este de un real folos.


4. Adolescenta poate discuta cu medicul de la un astfel de cabinet fara sa fie necesara prezenta parintilor. Cele mai potrivite metode de contraceptie pentru adolescente sunt prezervativul (care te protejeaza nu doar de o eventuala sarcina, cat si de bolile cu transmitere sexuala) si pilula estroprogestativa.


5. Personalul medical trebuie sa tina cont, atunci cand recomanda o metoda sau alta, de istoricul medical al pacientei, dar si de factorii psihologici, sociologici si chiar economici. Decizia o ia pacienta, dar aceasta din urma trebuie sa ai cat mai multe informatii despre anticonceptionale/ metode de contraceptie.


6. Consultatia presupune un examen clinic care presupune analiza sistematica a antecedentelor personale sau familiare (diabet, hiperglicemie, migrene, accidente tromboembolice). In absenta acestor antecedente, examenul ginecologic si cel de sange pot fi programate pentru o alta data.

 

cat_de_eficiente_sunt_metodele_de_contraceptie

7. Contraceptia estroprogestativa este recomandata femeilor care nu prezinta risc cardiovascular, canceros sau hepatic. Anticonceptionalele de acest gen previn anumite forme de cancer (de endometru, ovarian, colorectal).


8. In cazul in care pilulele estroprogestative sunt contraindicate, poate fi recomandata pilula progestativa. Pilula microprogestativa implica multa rigurozitate (se ia in fiecare zi la aceeasi ora, chiar si in timpul menstruatiei) si poate avea anumite efecte secundare – sangerari.


9. Dispozitivul intrauterin (steriletul) nu este destinat exclusiv femeilor care au deja copii. Dispozitivul intrauterin este o metoda contraceptiva foarte eficienta, de lunga durata (se schimba o data la 4-5 ani) si care, conform studiilor intreprinse pana in prezent, nu prezinta risc de aparitie a cancerului sau a unei boli cardiovasculare. Bineinteles ca exista si contraindicatii si este de datoria medicului sa ti le comunice.


10.  De asemenea, fiecare femeie ar trebui sa cunoasca in ce consta contraceptia de urgenta si cand este momentul optim sa faca un test de sarcina.


11. Sterilizarea chirurgicala trebuie prezentata ca fiind ireversibila.


12. Prezervativul este singura metoda de contraceptie, pentru cei care au o viata sexuala activa, care si-a dovedit eficacitatea in prevenirea bolilor  cu transmitere sexuala.


13. Alaptarea este o metoda de contraceptie eficienta timp de 8-10 sapatamani dupa nastere, cu conditia ca bebelusul sa fie hranit exclusiv cu lapte matern.


14.  Cresterea riscului de a dezvolta cancer sau o boala cardiovasculara in perioada cunoscuta sub numele de premenopauza implica reevaluarea metodei contraceptive folosite.


15. Daca uiti adesea sa iei pilula contraceptiva sau daca ai reactii adverse, se recomanda sa te adresezi medicului si sa iei in calcul o alta metoda de contraceptie.

 

Daca vrei sa stii mai multe, citeste si articolul Cum sa alegi metoda de contraceptie potrivita? 

 

In caz ca ai intrebari, acceseaza FORUM-ul anticonceptionale.ro - Metode contraceptive.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro