Nu doar HIV – SIDA se transmite prin intermediul sexului oral, ci alte alte boli. Care sunt acestea si ce riscuri trebuie sa-si asume persoanele care practica sexul oral fara prezervativ?
Infectiile genitale sau bolile cu transmitere sexuala pot fi contractate cu usurinta in cazul in care ai raporturi sexuale cu o persoana bolnava. Fluidele sexuale, precum sperma, lichidul preejaculator sau lubrifierea vaginala contin, in cazul celor bolnavi, agenti infectiosi (virusi sau bacterii).
Mucoasele sunt foarte sensibile in fata agentilor infectiosi, fie ca e vorba de mucoasa vaginala, de cea anala sau bucala. Asadar, sexul oral poate determina contractarea virusului/ bacteriei unei anumite boli.
Ce boli pot fi contractate in timpul sexului oral?
Sifilis – este o boala care se poate transmite si prin felatia, si prin cunilingus. Odata diagnosticata, se trateaza cu antibiotice. Apare o leziune la nivelul buzei sau al limbii dupa aproximativ 3 saptamani de la contactul oral neprotejat.
Herpes genital – poate fi localizat, in prima faza, la nivel bucal, urmand sa afecteze si zonele genitale. Caracteristica herpesului este senzantia de arsura. In cazul in care virusul nu este eradicat, poate recidiva.
Gonoreea (blenoragia) poate provoca o infectie la nivelul gatului.
Papiloma virus este la originea condiloamelor, a verucilor genitale si al cancerului de col uterin si, odata ajuns in cavitatea bucala, poate duce la aparitia cancerului bucal.
Hepatita B poate fi transmisa si prin intermediul sexului oral, fara a lasa urme la nivelul cavitatii bucale.
Chlamydia se transmite mai ales prin felatie si mai rar prin cunilingus.
Sex oral fara prezervativ?
De obicei, in cazul unei relatii stabile, bazate pe incredere si fidelitate, partenerii renunta la prezervativ nu doar in cazul sexului vaginal, cat si in cel al sexului oral.
In cazul in cartoon porn
care esti la inceputul unei relatii, foloseste prezervativul, pentru a te simti linistita si in siguranta.
Sexul oral si afectiunile oculare
Si mucoasa oculara este sensibila la agentii infectiosi. Prin urmare, infectia se poate localiza la nivelul ochilor, in cazul in care mucoasa oculara intra in contact cu cativa stropi de sperma sau cu secretia vaginala a bolnavului. Herpesul ocular este una dintre cele mai severe afectiuni ale ochilor.
Pentru intrebari, acceseaza FORUM-ul anticonceptionale.ro - Probleme medicale.
|