Cat de importanta este educatia sexuala?
Tuesday, 27 September 2011 12:48

educatia_sexuala_este_importantaInaintea aspectului fizic, sexului sau statutului social, conteaza educatia unei persoane. In zilele noatre, varsta inceperii vietii sexuale este din ce in ce mai mica. Astazi, adolescentilor li se vorbeste despre sex cu ceva timp inainte de a deveni majori.

 

Ce e mai rau? Sa ti se vorbeasca despre sex prea devreme sau sa nu ti se vorbeasca deloc? Pentru parinti, acest subiect este delicat si multi nu prea stiu cum sa-l abordeze. Chiar daca va este greu, trebuie sa fiti constienti de importanta educatiei sexuale, insa trebuie sa aveti grija sa vorbiti cu copiii la o varsta adecvata; nu e bine sa o faceti nici mai devreme, dar nici prea tarziu.

 

Acum, copiii sunt tot mai expusi si au tot mai mult acces la informatii despre sex si, de aceea, parintii sunt nevoiti sa deschida discutii pe astfel de teme mai devreme decat au facut-o parintii lor sau bunicii. Mai intai de toate, voi, ca parinti, trebuie sa fiti informati si sa fiti capabili sa dati raspunsuri concrete intrebarilor ce vor veni, pe parcurs, din partea copiilor vostri.

Cand sa-i vorbesti despre sexualitate?

importanta_educatiei_sexuale

Desi unele persoane afirma ca acei adolescenti care sunt informati in scoli sau de catre parinti despre sexualitate la o varsta mai frageda  vor fi mai tentati sa incerce aceasta experienta, studiile au aratat ca este aceasta teorie este FALSA. Cu cat adolescentii sunt mai informati, cu atat ei vor fi mai constienti de consecintele unor astfel de acte.

 

Este important sa aveti grija ca fiul sau fiica voastra sa nu fie informat,-a prea devreme despre ceea ce inseamna si presupune sexul, fie de la diversi prieteni sau de pe internet. Astfel, noile informatii il vor depasi, nu va fi capabil sa le inteleaga sau ar putea sa le inteleaga gresit. O alta extrema ar fi aceea in care copilul este informat prea tarziu.

 

Parintii trebuie sa se pregateasca pentru momentul in care copilul/ adolescentul va cere informatii despre sexualitate. Cazand in aceasta extrema, multi parinti si-au neglijat copiii din punctul de vedere al educatiei sexuale si s-au confruntat cu situatii neplacute.

Cum se face educatia sexuala?

Pentru a va fi mai usor, va sfatuiesc sa mentineti tot timpul o relatie deschisa cu copilul/ adolescentul, o relatie de prietenie si sa incepeti, treptat, sa ii vorbiti despre lucruri generale despre femeie si barbat si relatiile dintre acestia, iar cand considerati ca e timpul, cumparati pliante despre metode contraceptive si discutati cu adolescentul despre anticonceptionale.

 

Cel mai simplu ar fi ca tatal sa vorbeasca cu fiul, iar mama cu fiica. De asemenea, este indicat sa faceti tot posibilul ca, prin cartoon porn orice informatie pe care i-o dati, adolescentul sa asocieze actul sexual cu sentimentul de dragoste, iubire si afectiune, fara a-l considera doar o placere corporala.

 

Iata cateva consecinte ale lipsei educatiei sexuale:

• Sarcini nedorite;

• Contactarea unor boli cu transmitere sexuala: sifilisul, gonoreea, chlamydia, scabia, SIDA;

• Orientari sexuale diferite de cele normale, etc.

 

Articol scris de Diana Alx pentru concursul media-content. Participa si tu la concurs si poti castiga un Ipad sau un Iphone!

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro