Diabetul mamei provoaca defecte de nastere |
Thursday, 02 October 2008 10:27 |
Femeile insarcinate care au diabet sunt mult mai expuse riscului de a avea un copil cu defecte din nastere, conform unor noi cercetari preluate de Reuters.
"Probabil ca dintre toti factorii care sunt responsabili de defectele din nastere ale bebelusilor, diabetul este cel mai des intalnit si cu cel mai mare grad de risc.", a spus Dr. Adolfo Correa de la Centrul de Prevenire si Control al Bolilor din Atlanta.
Diabetul matern de tip 1 sau 2 e cunoscut ca factor de risc in aparitia defectelor din nastere, implicand inima, creierul, coloana vertebrala, sistemul osos si muscular. Insa studiile au aratat ca femeile diabetice cu un nivel normal al glucozei din sange pe perioada sarcinii nu mai sunt atat de expuse riscului de a naste copiii cu defecte.
Diabetul gestant sau diabetul care apare pe perioada sarcinii e de asemenea cauza a defectelor din nastere.
Pentru a intelege mai bine care este legatura intre diabetul de dinaintea sarcinii si diabetul gestant, cercetatorii au analizat date de la 13,000 de bebelusi nascuti cu malformatii si 4,800 de mame care au nascut copiii cu malformatii, desi nu aveau diabet. Cercetatorii au investifat riscul aparitiei unor diverse defecte, cum ar fi cardiace, despicaturi ale buzelor si ale cerului gurii, precum si ale membrelor.
Femeile care aveau diabet de dinainte de sarcina erau de trei ori mai expuse riscului de a naste copii cu malformatii decat celelalte mame.
Femeile cu cartoon porn
diabet gestant erau cu 42% mai expuse la a avea un bebelus cu un singur defect din nastere si cu 50% mai expuse la a avea un copil cu multiple malformatii, insa aceasta situatie a fost limitata la femeile obeze.
Femeile supraponderale diagnosticate cu diabet gestant au avut probabil diabet inainte de a deveni insarcinate. Nu poate fi considerat doar diabetul gestant raspunzator de aparitia defectelor din nastere, deoarece acesta se instaleaza mai tarziu in organism, cand fetusul e deja format.
Publicat de: Marinela Gheorghe
|
loading...