Istoria contraceptiei
Tuesday, 09 November 2010 11:28

Au existat mereu solutii pentru evitarea unei sarcini nedorite inca din cele mai vechi timpuri, acestea pornind de la solutii cu mercur pana la metoda calendarului sau prezervativ.

Contraceptia este o practica care dateaza din perioada Egiptului antic. Se pare ca femeile egiptene foloseau un fel de supozitor intravaginal, facut din substante acide si amestecate cu miere si ulei.

In regiunile indepartate ale Asiei, femeile foloseau pe post de diafragma o hartie imbibata cu ulei, iar in Europa hartia era imbibata in ceara de albine.

O sarcina nedorita putea fi evitata sau chiar oprita din evolutie prin diferite alte metode.

Femeile din antichitate beau solutii de mercur, arsenic sau alte substante toxice pentru a evita riscurile unei sarcini nedorite.

In secolul al doilea, medicul ginecolog Soranus le sugera femeilor sa bea apa pe care fierarii o foloseau pentru a raci metalul..

Multe dintre aceste practici aveau insa efecte adverse mortale asupra femeilor si multe si-au pierdut viata pentru a risca sa fie mame singure, o conditie aspru criticata de societate.

Desi existau mijloace de protectie in perioada moderna timpurie a Europei crestine, oamenii inca dadeau dovada de inconstienta, ignoranta si proasta informare.

In secolele 18 si 19 s-a inregistrat o rata a natalitatii foarte ridicata, asta si datorita constrangerii societatii in repopularea continentului, dupa marea epidemie de ciuma.

Metode mai putin invazive pentru sanatatea femeii si capacitatea ei de a procrea au fost descoperite abia la inceputul secolului al 20-lea prin metoda calendarului si prin descoperirea faptului ca o femeie ovuleaza doar o data intr-o luna.

 

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau cartoon porn partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro