Herpesul genital
Wednesday, 20 July 2011 13:55

herpes_genitalHerpesul genital este o boala cu transmitere sexuala provocata de  virusul herpes simplex.  Odata vindecat, herpesul genital poate recidiva, fiind la originea durerii si disconfortului care afecteaza calitatea vietii celor infestati.

 

Simptomele herpesului genital

Simptomele herpesului genital sunt prezente doar in 10 cazuri din 100. Durerea este un simptom caracteristic si apare in zona organelor genitale, al feselor sau al coapselor. Poate fi insotita de febra, dureri de cap si dureri abdominale.

Cum se manifesta herpesul genital la femei ?

Printre primele simptome ale herpesului genital la femei se numara mancarimile, senzatiile de arsura si furnicaturile. Pot aparea dureri la urinare. La nivelul vulvei apare o roseata, urmata de vezicule grupate sub forma de buchet. 


Odata cu « spargerea » acestor vezicule, se produc rani, care pot fi foarte dureroase. Rana se cicatrizeaza abia dupa doua sau trei saptamani de la formarea crustei. La aceste simptome se pot adauga, in unele cazuri, si scurgerile vaginale.


La unele femei, herpesul se poate localiza in vagin sau pe colul uterin, ceea ce ingreuneaza depistarea sa, intrucat semnele nu pot fi observate cu ochiul liber.

Cum se manifesta herpesul genital la barbati ?

In cazul barbatilor, simptomele implica, de regula, mai putina durere, iar vindecarea este mai rapida (10 zile). Herpesul genital se localizeaza la nivelul penisului si al preputului, dar se poate localiza si intre cele doua. 


Herpesul genital (boala cu transmitere sexuala) provoaca disconfort si zona afectata se cicatrizeaza greu, cu atat mai mult cu cat leziunile sunt localizate la nivelul testiculelor.

Cum se transmite herpesul genital ?

Primul contact al organismului cu virusul herpes simplex se produce in timpul raportului sexual, cu sau fara penetrare, cu o persoana care are herpes genital (indiferent ca prezinta cartoon porn leziuni la nivelul organelor genitale, feselor sau coapselor sau nu).


Odata contractat virusul, acesta ramane activ in organism, localizandu-se intr-un nerv situat in partea inferioara a spatelui. Din cand in cand, se deplaseaza si se localizeaza in zona prin care a fost contractat, dupa care se retrage din nou. Acestea sunt crizele sau recidivele, iar frecventa, precum si intensitatea acestora difera de la o persoana la alta.

Complicatii

In unele cazuri, complicatiile pot fi foarte grave, cum se intampla in timpul sarcinii sau al nasterii. 

Diagnostic si tratament

Medicul este singurul care poate pune diagnosticul. Este indicat sa i te adresezi inca de la aparitia primelor simptome. In caz contrar, herpesul poate fi depistat cu dificultate.

 

Citeste si Simptome care ne pun pe ganduri: BTS.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro