6 sfaturi pentru a te simti in siguranta in timpul si dupa sex
Monday, 13 February 2012 14:22

sex_protejatNu ajunge sa te protejezi de o sarcina nedorita. Bolile cu transmitere sexuala sunt numeroase, iar unele sunt foarte grave (SIDA, hepatitele B si C). Ia-ti toate masurile de prevedere necesare, astfel incat, dupa sex, sa te simti in siguranta si sa nu ai temeri.

 

1. Nu renunta la prezervativ

Prezervativul te protejeaza de sarcinile nedorite, dar si de bolile cu transmitere sexuala. De altfel, este singura metoda de contraceptie care te apara de acestea din urma. Asadar, gandeste-te de doua ori inainte sa renunti la el si aminteste-ti ca increderea oarba in partener nu te apara de boli!

2. Pilula nu te protejeaza de BTS

Nici pilula contraceptiva, nici steriletul nu te protejeaza de bolile cu transmitere sexuala. Steriletul poate favoriza aparitia BTS si a salpingitei acute, intrucat, odata introdus in canalul uterin, poate favoriza aparitia bacteriilor la nivelul uterului.

3. Protejeaza-te daca faci sex oral 

prezervativul_te_apara_de_bts

Prezervativul este indiat si in timpul sexului oral. cartoon porn Nu doar prin sexul vaginal si prin cel anal se pot lua boli. Sexul oral neprotejat te expune riscului contractarii bolilor cu transmitere sexuala.

4. Discuta cu medicul

Odata cu inceperea vietii sexuale, este indicat sa mergi regular la control. Vorbeste cu ginecologul, intreaba-l daca ai nelamuriri si mai ales, vorbeste-i in cazul in care te confrunti cu simtome care te nelinistesc. 

5. Fa analize pentru depistarea BTS

Aceste analize sunt recomandate si in cazul in care persoana in cauza nu prezinta niciun simptom. De regula, printre simptomele bolilor cu transmitere sexuala se numara secretiile vaginale urat mirositoare, mancarimea, durerea, eruptia, protuberantele si ulceratiile. In cazul unei BTS, secretiile vaginale pot fi mai abundente, iar femeia poate intampina dureri la urinare.


Unele infectii pot provoca probleme de sanantate serioase. De exemplu, Chlamydia poate duce la infertilitate. 


In cazul in care prezinti unul sau mai multe dintre simptomele de mai sus, este recomandat sa consulti medicului. In cazul in care nu este nimic serios vei stii acest lucru si te vei linisti, iar in cazul in care ai contractat o boala cu trasmitere sexuala, tratamentul prescris de medic este foarte important. La fel de important este ca si partenrul/ partenerii sa se prezinte la medic in vederea stabilirii tratamentului.

6. Evita dusurile vaginale

Dusurile sau spalaturile vaginale pot favoriza aparitia infectiilor, afectand partea superioara a vaginului. Spalaturile vaginale nu se fac decat la recomandarea ginecologului.

 

 

Iti recomandam si articolul Sexul oral si bolile cu transmitere sexuala

 

Pentru intrebari sau mai multe informatii, acceseaza Forumul anticonceptionale.ro - Vreau sa aflu

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro