Igiena intima: ingrijire si sanatate
Thursday, 30 June 2011 09:35

igiena_intimaUnele femei se arata deranjate/jenate de secretiile pe care le produce corpul lor, dar mai ales de mirosul acestora, motiv pentru care tind sa faca excese atunci cand vine vorba de igiena intima, lucru care poate fi daunator pentru flora bacteriana. In ce consta igiena intima si ce produse sa folosim?

Nu exagera cu igiena intima!

Medicii recomanda sa nu faci mai mult de doua dusuri pe zi. De asemenea, evita sa indrepti jetul direct in zona vaginala, intrucat acest lucru poate determina modificari la nivelul florei vaginale si sporeste riscul de infectii. Nu fa spalaturi vaginale decat la recomandarea si respectand indicatii ginecologului tau!

Asadar, igiena intima vizeaza zona vulvei, clitorisul si labiile. Igiena practicata in exces distruge stratul protector al pielii, dupa cum utilizarea produselor antiseptice si antibacteriene favorizeaza aparitia infectiilor.

Nu uita ca, dupa baie, sa te stergi foarte bine, pentru a inlatura umiditatea, prielnica raspandirii bacteriilor. De asemenea, evita lenjeria intima foarte stramta intrucat aceasta, impreuna cu hainele din materiale sintetice, favorizeaza umiditatea. Opteaza pentru lenjeria dim bumbac sau pentru cea din matase.

ingrijire_si_igiena_intima

Produsele de igiena intima

Exista o varietate de produse destinate igienei intime. Fii atenta ca acestea sa aiba pH 5 si sa fie destinate acestei zone. Servetele intime, foarte practice, nu ar trebui folosite in mod sistematic.

Evita produsele care contin sapun, coloranti sau parfum. Nu folosi deodorant in aceasta zona, intrucat produsul poate produce iritatii (senzatii de arsura).

Situatii speciale

In timpul menstruatiei, schimba absorbantul la fiecare 4 ore sau chiar mai des, daca se impune. In celelalte zile, schimba protejslipurile de indata ce se umezesc. In caz contrar, este favorizata raspandirea bacteriilor.

Evita relatiile intime in timpul menstruatiei, intrucat cartoon porn riscul aparitiei infectiilor este mai mare decat in celelalte zile.

In timpul actului sexual, fii atenta ca atat tu, cat si partenerul tau sa aveti mainile curate. Dupa raportul sexual, un dus este binevenit.

De asemenea, dupa sexul anal, dusul este obligatoriu, mai ales daca urmeaza sa faceti si sex vaginal.

Nu in ultimul rand, medicii te sfatuiesc sa urinezi dupa ce actul sexual s-a incheiat, pentru a evita ca germenii sa ajunga in zona uretrei.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro