Stresul in sarcina
Wednesday, 28 August 2013 12:42

Studiu prezentat la Intilnirea anuala a Societatii pentru Studiul Obiceiurilor Alimentare

 

Studiile recente cu privire la comportamentul alimentar arata ca exista un risc mai mare pentru copiii nascuti din mame expuse la stres major in timpul sarcinii de a dezvolta obezitate si chiar diabet zaharat de gradul II.

Studii anterioare pe rozatoare au demonstrat ca atat expunerea prenatala la stres, cat si adaptarea pasiva la stres poate predispune urmasii la diabet de gradul II.

Adaptarea pasiva la stres apare in principal la persoanele introvertite, pe cand adaptarea activa la stres apare predominant la persoanele extrovertite. Echipa de cercetatori de la John Hopkins a expus sobolani de sex feminin la diversi factori de stres in timpul celei de-a treia saptamani de gestatie. Rezultatele studiului au indicat o diferenta de risc de dezvoltare a obezitatii si a cartoon porn diabetului de gradul II intre progeniturile unor mame stresate in functie de mecanismul de adaptare. Progeniturile unei mame stresate caracterizate prin adaptare pasiva la stres au inceput sa ia in greutate si au dovedit o intoleranta la glucoza, un indicator timpuriu al diabetului, pe cand progeniturile caracterizate prin adaptare activa la stres nu au prezentat niciun astfel de simptom.

Investigatorul principal Gretha Boersma spune: ÔÇťAceste rezultate ar putea sa nu implice ca in eforturile noastre de a reduce obezitatea si diabetul, ar trebui sa le sfatuim pe viitoarele mame sa evite expunerea la stres in timpul sarcinii. In plus, aceste date pot conduce la identificarea urmasilor cu risc crescut prin observarea mecanismului de adaptare la stres si a conditiilor prenatale, si apoi planificarea unor pasi preventivi in mod corespunzator.

 

Sursa: Societatea pentru studiul obiceiurilor alimentare 

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro