Atat barbatii, cat si femeile se pot confrunta cu disfunctii sexuale. Care sunt cauzele care determina aparitia disfunctiilor sexuale la femei?
Principalele cauze care stau la baza disfunctiilor sexuale sunt:
Problemele de cuplu
Conflictele dese cu partenerul de viata pot duce la scaderea libidoului. Scaderea dorintei sexuale poate fi cauzata, in unele situatii, si de atractia fata de persoanele de acelasi sex (homosexualitate), fie ca persoana in cauza accepta acesta idee, fie ca nu.
Stres, depresie, anxietate
Nervozitatea (inclusiv cea cauzata de dorinta de a fi pe placul partenerului si de a-i oferi satisfactie), stresul, anxietatea sau depresia duc la scaderea dorintei sexuale si implicit, la evitarea actului sexual.
Abuzul sexual
Femeile care sunt sau au fost victimele abuzurilor sexuale resping adesea ideea actului sexual, asociindu-l cu ceva negativ, dureros.
Probleme de sanatate
Femeile care sufera de vaginita, infectie urinara sau infectie genitala se confrunta cu dureri in timpul actului sexual. Totodata, femeile care sufera de endometrioza intampina dureri in timpul actului sexual, motiv pentru care se pot confrunta cu un libido scazut.
Un alt inconvenient care afecteaza actul sexual poate consta in cartoon porn
alergia la spermicide sau la latexul din care sunt facute prezervativele.
Boli cronice sau anumite medicamente
Bolile grave sau cronice afecteaza psihicul persoanei in cauza si ii reduc energia, obligand-o, in acelasi timp, sa-si schimbe unele obiceiuri. Dorinta sexuala este si ea, diminuata. Anumite medicamente (precum antidepresivele, antihistaminicele si chiar pilula contraceptiva) diminueaza fluxul sanguin de la nivelul organelor genitale.
Sarcina
De regula, sarcina nu constituie un obstacol pentru viata sexuala. In timpul primului trimestru de sarcina, multe femei se confrunta cu un nivel scazut al libidoului, mai ales daca au greturi, varsaturi, durere de sani sau daca sarcina le nelinisteste.
In al doilea trimestru de sarcina, dorinta sexuala poate atinge un nivel mai ridicat decat de obicei datorita dilatarii vaginului si perineului, dar si datorita fluxului sanguin mai intens.
Cresterea libidoului este determinata de nivelul estrogenului care, in acest trimestru, atinge valori mai mari.
In ultimul trimestru de sarcina, dorinta sexuala poate cunoaste o noua scadere, iar dupa nastere, se inregistreaza fluctuatii ale acesteia.
Menopauza
Hormonii responsabili de dorinta sexuala sunt testosteronul si estrogenul. La menopauza, femeile au un nivel mai scazut de estrogen, ceea ce poate duce la pierderea apetitului sexual.
Dupa menopauza, poate aparea uscaciunea vaginala sau lubrifierea slaba si de durata a vaginului in timpul stimularii sexuale, ceea ce poate cauza o iritatie deranjanta in timpul raportului sexual.
Iti recomandam si articolul Disfunctii sexuale feminine.
|