Sexul in timpul sarcinii
Thursday, 23 June 2011 06:14

sexul_in_timpul_sarcinii In ciuda faptului ca unele culturi si religii interzic sexul in timpul sarcinii, medicii le asigura pe femei ca, daca sarcina decurge normal, nici viitoarea mama, dar nici viitorul bebelus nu au de suferit din cauza actului sexual. Cu toate acestea, intervin unele schimbari de care cuplul trebuie sa tina cont. Iata in ce consta acestea:

Dincolo de faptul ca actul sexual reprezinta un moment de destindere si de placere pentru cei doi parteneri, relatiile intime aduc in discutie securitatea viitorului bebelus.

Pe masura ce sarcina avanseaza, cuplul va renunta la anumite obiceiuri, dar si la anumite pozitii sexuale, cum sunt, de exemplu, acelea in care partenerii stau fata in fata. Cei doi vor trebui sa descopere noi pozitii in care femeia insarcinata sa se simta confortabil.

Dorinta sexuala oscilanta

Sarcina atrage dupa sine si fluctuatii ale libidoului. Studiile pe aceasta tema au relevat faptul ca, pentru unele cupluri, dorinta sexuala a ramas aceeasi, pentru altele aceasta a crescut, iar in alte cazuri s-a constat o scaderea a libidoului.

Unele femei sunt atat de absorbite de ideea ca vor deveni mame, astfel incat nu resimt aceeasi dorinta sexuala pe care au simtit-o inainte sa ramana insarcinate. Altele nu se simt la fel de sexy ca inainte si prefera sa pastreze distanta in aceste luni.

Ceea ce e important de stiut este ca si dorinta sexuala a barbatului poate cunoaste unele fluctuatii. Multi barbati isi gasesc partenerele mai sexy decat inainte, in timp ce altii au retineri si prefera sa astepte pana dupa nasterea bebelusului.

Nu uitati sa comunicati unul cu celalalt si sa ajungeti la un numitor comun. Daca hotarati sa renuntati un timp la relatiile intime, tineti cont de faptul ca mangaierile si masajul erotic va apropie si produc placere.

femeia_insarcinata

Temeri nefondate

In momentul in care este confirmata sarcina, viitorii parinti se preocupa de sanatatea si dezvoltarea viitorului bebelus. Mai mult, de teama de a nu-l rani, ei inceteaza sa intretina raporturi sexuale pana dupa nasterea micutului. De fapt, lucrurile stau cu totul altfel: in interiorul uterului, fatul este protejat de lichidul amniotic si de placenta.

Sexualitatea feminina si transformarile din timpul sarcinii

Transformarile pe care le sufera corpul femeii in timpul sarcinii isi pun amprenta asupra vietii sexuale a cuplului.

cartoon porn In primul trimestru, oboseala, greturile sau temerea de a nu pierde sarcina pot diminua dorinta sexuala a femeii. In plus, in aceasta perioada, sanii se maresc si pot deveni durerosi. In urmatoarele doua trimestre, aceste probleme se vor diminua pana la disparitie.

In cel de-al doilea trimestru, femeia isi simte bebelusul miscandu-se, iar pantecele nu este, inca, prea mare. Unele femei se confrunta cu un libido crescut, fiind capabile sa simta o mare placere. Astfel, in timpul orgasmului se produc contractii ale uterului, insa acestea nu au consecinte neplacute asupra fatului atata timp cat sarcina decurge normal. De asemenea, aceste contractii difera de cele resimtite in timpul travaliului si al nasterii.

In al treilea trimestru, pantecele este mare, lucru care influenteaza viata sexuala. Cu toate acestea, femeia poate intretine raporturi sexuale cu partenerul.

Respecta indicatiile medicului

In anumite cazuri, este bine ca femeia insarcinata sa nu intretina raporturi sexuale:

  • Daca exista riscul de nastere prematura;
  • Placenta prævia (placenta care se formeaza la baza uterului si care acopera partial sau total cervixul) – riscul aparitiei unor sangerari;
  • Sangerari vaginale;
  • Dureri abdominale;
  • Insuficienta cervicala;
  • Avort spontan (antecedente);
  • Daca partenerul este purtator de herpes genital sau de orice alta boala cu transmitere sexuala.

Retine: cel mai bine este sa intrebi medicul daca ai vreo nelamurire si sa respecti sfaturile acestuia.

Intra in FORUM si citeste mai multe despre perioada prenatala.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro