Laptele vitaminizat ajuta nascutii prematur
Wednesday, 16 April 2008 12:39

Adaugarea unui supliment nutritiv la laptele matern poate ajuta cresterea bebelusilor nascuti prematur, fara a afecta alaptatul, conform unor cercetari preliminarii. Intr-un studiu cu 39 de nou nascuti care cantareau mai putin de 4 livre ( 453,6 gr.), cercetatorii canadieni au descoperit ca bebelusii care au fost hraniti cu lapte imbogatit cu vitamine, minerale si alti nutritivi au crescut in general mai bine decat cei hraniti cu lapte matern, nevitaminizat.

Dupa 12 saptamani, copiii nascuti prematur care au fost hraniti cu lapte imbogatit s-au dezvoltat mai bine si aveau de asemenea circumferinta capului mai mare, au spus cercetatorii in Jurnalul Pedriatic.

 

La sfarsitul studiului, nu era mare diferenta in procente intre copiii hraniti cu lapte imbogatit cu vitamine si copiii care au primit lapte matern.
Nou nascutii care erau mult prea prematuri sau prezentau o greutate redusa, sub cea normala, erau din start dezavantajati, pentru ca rezervele lor de vitamine erau mai scazute decat cele normale. Acesti copii au avut de asemenea nutritivi adaugati la laptele lor matern.

Noile descoperiri sugereaza ca acelasi lucru poate fi facut la scurt timp dupa ce copiii merg acasa, spune Dr. Deborah L. O`Connor, iar parintii pot face asta sub supraveghere medicala.

Surplusul de energie adaugat pentru laptele unui copil trebuie calculat pentru a se evita cantitatile nepotrivite de vitamine. Pentru ca prafurile nutritive nu sunt sterile, noteaza O`Connor, parintii trebuie sa invete cum sa prepare intr-un mod igienic respectiva compozitie.

Se incearca realizarea unor studii de mai lunga durata pentru a se stabili daca folosirea nutritivilor acasa e benefica sau nu, dupa spusele lui O` Connor si ale colegilor lui.

De acum inainte, parintii cu copii nascuti prematur sau cu greutatea sub limita normala trebuie convinsi ca acest tip de hranire e cel mai bun posibil.
Mamele care au luat parte la studiu au primit nu numai suplimentul nutritiv, ci si sfaturi referitoare la alaptare. Inainte de a-si lua bebelusul de la spital, parintii discuta cu un consultant in privinta alaptarii pentru copiii nascuti prematur si pentru cei cu greutatea sub limita normala.

Sursa: Reuters

loading...
 
 


Iau cartoon porn anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro