Alaptarea creste IQ-ul
Wednesday, 21 May 2008 13:41

Copiii care sunt hraniti exclusiv de la sanul mamei, la cel putin trei luni de la nastere, tind sa fie mai inteligenti in momentul in care ajung la varsta de scolarizare, conform descoperirilor Programului de imbunatatire a alaptarii la san.

 

In acest studiu, 31 de maternitati si clinici afiliate din Belarus au adoptat un program prin care se incuraja si se promova alaptarea la san. Mai mult de 17,000 de nou nascuti sanatosi au fost inregistrati intre iunie 1996 si decembrie 1997.

 

Mai multi bebelusi nascuti la spitalele incluse in program erau alaptati la doar trei luni si procesul continua in primul lor an de viata.

 

La studiu au participat un total de 7108 copii repartizati pe grupul de interventie (cel hranit la san) si 6781 in grupul de control (cel care era hranit cu biberonul).

 

Dr. Michael S. Kramer de la Universitatea McGill din Montreal a descoperit o diferenta majora intre grupul hranit la san si cel nealaptat la san in ceea ce priveste inteligenta verbala si cea de vocabular.

 

Rezultatele au fost incluse in arhivele de psihiatrie generala.

 

Profesorii au observat rezultate mai bune in ceea ce priveste competentele de scris si de citit ale copiilor din grupul alaptat la san.

 

Rezultatele erau vizibil mai bune la copiii care au fost hraniti exclusiv de la san, in ceea ce priveste cititul, scrisul si rezolvarea exercitiilor de matematica.

 

Conform autorilor studiului, diferentele din dezvoltarea cognitiva se pot datora constituentilor (asemanatori acizilor grasi polisaturati), prezenti intr-o concentratie mai mare in lapte decat in stare pura.

 

Rezultatul se mai poate datora interactiunii fizice si sociale inerente alaptarii.

 

"Rezultatele cercetarii noastre au ca scop promovarea, protejarea si sustinerea alaptarii la san", a incheiat echipa lui Kramer.

Sursa: Reuters

 

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro