Gonoreea (blenoragia)
Monday, 01 August 2011 12:37

gonoreea_sau_blenoragiaGonoreea este o boala cu transmitere sexuala, cauzata de bacteria Neisseria gonorrhoeae. Este cunoscuta si sub numele de blenoragie.

 

Cum se transmite gonoreea?

Gonoreea se transmite prin contact sexual oral, vaginal si anal cu o persoana infestata. Totodata, se poate transmite de la mama la fat in timpul nasterii.

Cum poate fi prevenita?

In afara de abstinenta, exista inca o metoda de contraceptie care ajuta la prevenirea bolilor cu transmitere sexuala: prezervativul. Utilizarea acestuia se impune atat pentru contactele vaginale. Cat si pentru cele orale sau anale.

Simptomele gonoreei

Infectia se poate manifesta la nivelul rectului, al penisului, al colului uterin si al gatului.


Nu in toate cazurile de infestare cu gonoree (blenoragie), persoana in cauza prezinta simptome. In alte cazuri, la femeie, simptomele se aseamana cu cele ale unei infectii urinare. Este bine de stiut ca si daca simptomele gonoreei lipsesc, persoana infestata o poate transmite partenerului prin contact sexual (vaginal, oral sau anal) neprotejat.


De obicei, simptomele apar la doua-sapte zile dupa contractarea bacteriei Neisseria gonorrhoeae, dar pot trece si 30 de zile pana cand sa fie observabile. De asemenea, gonoreea poate cauza amigdalite acute, cu toate ca aceste cazuri sunt rare.

Simptomele gonoreei la femei:

  • senzatie de arsura in timpul mictiunii (al urinarii);
  • sangerari, mancarimi si dureri la nivelul rectului;
  • durere sau sangerare vaginala;
  • scurgeri vaginale galbui.

Simptomele gororeei la barbati

  • scurgeri uretrale galbui;
  • dureri si mancarimi la urinare;
  • urinari frecvente si, uneori, sangerare.

Prevenire si tratament

Medicul este cel care pune diagnosticul si stabileste tratamentul. Acesta din urma consta in administrarea de antibiotice, insa, in unele cazuri, infectia recidiveaza. 


Informeaza-ti partenerul cu privire la infectie. Este recomandat sa se prezinte si el la medic, in vederea cartoon porn efectuarii analizelor.

Consecintele netratarii gonoreei

Netratata, gonoreea (blenoragia) poate cauza, la femeie, aparitia unei boli inflamatorii pelviene care, la randul sau, provoaca dureri pelviene cronice, infertilitate sau sarcina ectopica (extrauterina).


Mama poate transmite maladia fatului, in timpul nasterii, producandu-i o infectie oculara grava care poate duce la orbire. 


In cazul barbatilor, infectia poate provoca prostatita, dar si epididimita (inflamarea epididmului - tub aflat deasupra si in spatele fiecarui testicul, care colecteaza sperma inainte de ejaculare).


Totodata, gonoreea creste riscul contractarii virusul HIV.


In lipsa unui tratament adecvat, gonoreea poate duce, atat in cazul femeilor, cat si in cel al barbatilor, la probleme ale articulatiilor, ale pielii, ale inimii sau creierului, producand daune permanente.

Cand este indicata reluarea activitatii sexuale?

Singurul in masura sa spuna cand poti intretine, din nou, relatii sexuale este medicul. Reluarea activitatii sexuale depinde, in mare masura, de tratamentul urmat. In timpul acestuia, nu este indicat sa intretii raporturi sexuale.

 

Pentru intrebari si informatii suplimentare, intra in FORUM-ul anticonceptionale.ro - Probleme medicale.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro