Herpesul: 15 intrebari si raspunsurile lor (II)
Monday, 05 December 2011 10:03

herpesHerpesul este considerat adesea un subiect tabu, motiv pentru care nu prea se discuta despre el. Jena pe care o produce aparitia acestuia poate fi o frana in calea aflarii mai multor informatii. Iata cele mai frecvente intrebari cu privire la herpes si raspunsurile lor:

 

Ce trebuie sa stii despre herpes?

8. Herpesul are legatura cu igiena?

Nu, nu iei virusul din cauza problemelor de igiena. Virusul raspunzator de herpesul genital se ia in urma unui contact sexual neprotejat cu o persoana infestata. Daca esti purtator al virusului, se impune o igiena stricta.

9. Simptomele herpesului genital

Atunci cand herpesul genital prezinta simptome, acestea sunt: mancarimi, arsuri, furnicaturi. Pot fi resimtite si dureri la urinare. Apoi, apar postule care se sparg si duc la aparitia unor mici rani, cateodata dureroase. Se formeaza cruste care cad dupa un timp, fara a cartoon porn lasa urme.


Este indicat sa consulti medicul imediat ce observi neregulile, pentru diagnostic si tratament.

10. Herpesul recidiveaza?

Da, poate recidiva daca virusul ramane in organism. 


Herpesul (labial sau genital) reapare aproape mereu in acelasi loc, la intervale de timp diferite. Conform statisticii, mai putin de 10% dintre persoane fac herpes cel putin o data in viata.

11. Herpesul- pericol pentru fat?

In timpul sarcinii, trebuie urmarit orice disconfort aparut la nivelul organelor genitale (mancarimi, arsuri, dureri, furnicaturi). Indata ce apar astfel de simptome, este indicat ca femeia gravida sa se adreseze medicului curant.

12. Herpesul se vindeca in totalitate?

Virusul nu poate fi eliminat cu totul din organism, insa exista tratamente eficiente care diminueaza durerea si grabesc vindecarea (cicatrizarea).

13. Cum pot fi prevenite crizele?

Soarele, stresul, oboseala favorizeaza aparitia crizelor. Incearca sa tii la distanta acesti factori declansatori sau chiar sa-i elimini.

14. Exista un vaccin impotriva herpesului?

In prezent, nu exista niciun vaccin anti-herpes.

15. Trebuie sa-i soliciti partenerului sa-si faca analizele, ca in cazul SIDA?

Daca partenerul nu a avut niciodata herpes genital, medicul ii poate recomanda o analiza de sange simpla, in vederea depistarii daca este sau nu purtator al unuia dintre cele doua tipuri de virus.

 

Pentru intrebari si mai multe informatii, acceseaza FORUM-ul anticonceptionale.ro - Probleme medicale

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro