Alimente prajite? Da, dar atentie la ulei! |
Wednesday, 01 February 2012 13:28 |
Amatorii de friptura au sanse mai mici de a suferi de probleme cardiace daca folosesc ulei de masline sau de floarea soarelui.
Cu siguranta pestele prajit sau cartofii prajiti au multe calorii, intrucat alimentele preparate astfel absorb grasimea din ulei. Astfel, aceste produse grase duc la cresterea nivelului de colesterol, factor de rsic pentru cartoon porn
inima.
Prajelile ne afecteaza sanatatea?
In vederea aflarii raspunsului la intrebarea „Putem sa frigem pestele fara riscuri?”, cercetatorii de la Universitatea din Madrid au analizat alimentatia a 48 000 de adulti, timp de 11 ani. In momentul in care au fost luati in evidenti participantii la studiu, niciunul nu suferea de probleme cardiace. Dupa 11 ani, s-au constat 606 atacuri cardiace si 1134 de decesuri.
Analiza intreprinsa de cercetatori a avut urmatorul rezultat: nu s-a constatat nicio diferenta intre cantitatea alimentelor prajite consumate de subiecti si problemele/ bolile cardiace.
Potrivit acelorasi cercetatori, care si-au publicat concluziile in British Medical Journal, folosirea uleiului de masline si de floarea soarelui ar putea explica absenta relatiei cauza-efect intre friptura si problemele cardiace.
Specialistii atrag atentia asupra faptului ca pestele si chipsurile fripte in ulei de palmier sau cele fripte in grasimi de natura animala sunt nocive pentru inima.
Iti recomandam si articolul Alimente anticolesterol
|
loading...