Fumatul, responsabil de grasimea de pe abdomen?
Wednesday, 07 March 2012 09:16

fumatul_favorizeaza_ingrasareaMulta lume crede ca fumatul te ajuta sa nu te ingrasi, insa cum influenteaza acest obicei greutatea, in timp? Fumatul favorizeaza, pe termen lung, luarea in greutate?


Unele persoane se apuca de fumat crezand ca aceasta practica le va ajuta sa dea jos excesul de kilograme. Altele, insa, nu vor sa se lase de fumat de teama sa nu se ingrase.

Este adevarat ca, pe termen scurt, fumatul te impiedica sa te ingrasi, insa acest efect nu se pastreaza pe termen lung. Daca fumezi o tigara, metabolismul se va accelera cu 3%.

Fumatul diminueaza apetitul (are o actiune anorexigena) si iti da senzatia de satietate. Este important de stiut ca efectele nicotinei nu se opresc aici. Nicotina influenteaza echilibrul hormonal,  favorizand depunerea de grasime pe abdomen.

tigara_ingrasaDincolo de inconvenientul de ordin estetic, grasimea de pe abdomen sporeste riscul unui accident cardiovascular. In plus, grasimea de pe abdomen, solduri sau cea din zona taliei sunt dificil de eliminat.

Fumatul favorizeaza ingrasarea

Cu toate ca tinerele fumatoare se simt bine la gandul ca tigara le ajuta sa nu se ingrasa, aceasta stare de fapt este una temporara. Fumatorii (barbati si femei) de varsta mijlocie sau inaintata vor observa depunerea progresiva a grasimii la nivelul abdomenului si taliei, ceea ce poate duce la grave probleme de sanatate: accidente cardiovasculare, diabet, cancer, insuficienta respiratorie.

Asadar, pierderea catorva kilograme imediat ce te-ai apucat de fumat se dovedeste a cartoon porn nu fi altceva decat o amagire, nicidecum un mod de a-ti pastra silueta.

 

Iti recomandam si articolul La ce riscuri se expun fumatoarele?

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro