Efect secundar rar al pilulei: Tromboza venoasa
Tuesday, 20 March 2012 11:13

anticonceptionale_efecte_secundare_rareUnul dintre efectele secundare ale pilulelor contraceptive este tromboza venoasa. Acest efect secundar este asociat, in principal, cu prima generatie de pilule contraceptive. In ce masura pilulele de acum prezinta acest risc?


Tromboza venoasa, un efect secundar rar al pilulei

Cand au aparut primele pilule contraceptive, in anii '60, tromboza venoasa era un efect secundar cunoscut al pilulelor contraceptive, dar rar. Efectele secundare rare fac si mai importanta cercetarea, in timp, a pilulelor contraceptive.tromboza_venoasa_si_anticonceptionalele

Tromboza venoasa, cunoscuta si sub numele de flebita, desemneaza formarea unui cheag de sange la nivelul venei, ingreunand circulatia sangelui si favorizand aparitia varicelui. Cheagul se poate deplasa, antrenand complicatii, cea mai periculoasa dintre acestea fiind embolia pulmonara.

 


Medicii ne asigura ca, indiferent de progestativul utilizat, raportul beneficii-risc ramane pozitiv. In cazul in care ai indoieli sau nelamuriri cu privire la efectele secundare ale contraceptivelor orale, nu ezita sa intrebi medicul. Acesta va analiza istoricul tau medical si iti va spune la ce riscuri te supui.Acesta cartoon porn este si unul dintre motivele pentru care nu este recomandat sa iei pilule contraceptive fara a consulta medicul in prealabil. Inainte de a-ti prescrie anticonceptionalele potrivite, acesta iti va pune mai multe intrebari, pentru a lua in calcul posibilele riscuri.

 

 

Iti recomandam si articolul Anticonceptionale: efecte secundare si contraindicatii

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro