Cat de eficiente sunt metodele contraceptive?
Wednesday, 21 March 2012 11:19

contraceptie_eficientaEficacitatea este primul criteriu de care femeile tin cont atunci cand isi aleg metoda contraceptiva. Prezervativul sau anticonceptionale? Coitul intrerupt sau spermicidele? Care metoda de contraceptie ti se potriveste si ce rata de esec are?

 

1. Metoda retragerii sau coitul intrerupt

Nu putini sunt aceia care considera ca aceasta practica nu poate fi considerata metoda contraceptiva. Cu toate acestea, coitul intrerupt are o rata de esec de 4% in cazul in care nu exista absolut nicio greseala si de 27% in cele mai multe cazuri.

Metoda retragerii poate fi preferata multor cupluri care nu exclud posibilitatea unei sarcini, dar nici nu se grabesc sa o obtina. Spermicidele pot fi utilizate in acelasi timp cu coitul intrerupt, pentru o mai buna eficacitate.


2. Spermicidele

Spermicidele sub forma de gel sau de creme sunt rareori prescrise de ginecolog, intrucat nu sunt prea eficiente. Rata de esec a spermicidelor este de 18% (in cazul unei utilizari perfecte) si de 29% in caz de utilizare obisnuita, iar aceste procente atrag atentia asupra riscului mare de a aparea o sarcina. In prezent, cercetatorii cauta sa descopere un spermicid care sa distruga virusul HIV, responsabil de aparitia SIDA.


3. Plasturele contraceptiv

Plasturele contraceptiv are eficacitatea anticonceptionalelor (pilulelor), intrucat este vorba de acelasi “medicament”, dar prezentat sub alta forma.

Rata de esec a plasturelui contraceptiv este de 0,3% in cazul utilizarii perfecte si de pana la 8% in caz de utilizare tipica.


4. Inelul contraceptiv

Rata de esec a acestei metode de contraceptie este aceeasi cu cea a anticonceptionalelor: 0,3% in caz de utilizare perfecta si pana la 8% in rest.


5. Steriletul

Steriletul este o metoda contraceptiva mai eficienta decat pilula. Odata pus de catre ginecolog, nu mai exista riscul de a uita de el, asumandu-ti si posibilele consecinte. Rata de esec este de 0,6%.


6. Pilula de a doua zi

Contraceptia de urgenta sau pilula de a doua zi este eficienta daca este luata corect, insa eficienta ei nu este aceeasi daca este luata in primele 24 de ore, la 48 ore sau la 72 de ore de la contactul cu risc.  Pilula de a doua zi nu tine locul uneia dintre metodele de contraceptie de mai sus, nefiind recomandat sa o iei mai mult de 2 ori pe an (o data la 6 luni).


7. Prezervativul

Utilizat corect, prezervativul previne nu doar o posibila sarcina, ci si bolile cu transmitere sexuala. Este singura metoda contraceptiva care te protejeaza de sifilis, chlamydia, hepatita B si C, HIV etc., boli pe care le poti lua de la un partener infestat.

 

 

Iti cartoon porn recomandam si articolul Contraceptie: 15 secrete despre eficienta metodelor contraceptive

 

Pentru intrebari si mai multe informatii, acceseaza Forumul anticonceptionale.ro - Metode contraceptive

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro