Implanturile contraceptive

Sistemul de implanturi contraceptive reprezinta o metoda contraceptiva pe baza de progestagen, cu durata lunga de actiune si reversibila. Sistemul consta in 6 capsule moi de cauciuc siliconic. Fiecare capsula are 2,4 mm diametru si 34 mm lungime si contine 36 mg de levonorgestren. Capsulele sunt inserate subdermic in zona superioara a bratului sau in zona antebratului femeii printr-o procedura chirurgicala minora efectuata sub anestezie locala.

 

Dupa insertie, capsulele sunt palpabile, dar putin vizibile. Protectia fata de sarcina se instaleaza la 24h de la insertie si dureaza aproximativ 5 ani. Fertilitatea se redobandeste aproape imediat dupa ce se scot capsulele.

Implantul reprezinta o metoda contraceptiva recomandata in special femeilor care:

  • doresc o contraceptie cu eficienta ridicata;
  • doresc o metoda contraceptiva activa pe termen lung;
  • prefera o metoda care sa nu fie legata de coit ;
  • prefera o metoda care nu trebuie administrata zilnic si nu necesita aprovizionare;
  • au numarul dorit de copii, dar nu doresc sterilizare;
  • se gandesc la sterilizarea chirurgicala voluntara, dar nu sunt inca pregatite sa ia o decizie finala;
  • nu pot folosi contraceptive care contin estrogeni; 
  • au probleme cu administrarea zilnica a pilulei .

Contraindicatii implant contraceptiv

  Permanente: afectini maligne ale sanului

Temporare: diagnostic sau suspiciune de sarcina (pana la diagnostic), sangerari vaginale anormale, nediagnosticate, suspiciuni de tumori maligne de san (pana cand se elimina aceasta suspiciune).

Efecte secundare

Cel mai frecvent efect secundar este tulburarea ciclului menstrual. Aceasta include sangerari prelungite, mici sangerari intermenstruale sau cartoon porn amenoreea. In general, cantitatea de sange pierdut este mai mica decat cea din ciclurile normale. La unele femei pot aparea sangerari abundente. Amenoreea este un efect secundar frecvent. Daca se exclude posibilitatea unei sarcini, amenoreea nu reprezinta un risc pentru sanatatea femeii.Cefaleea este al doilea efect secundar ca frecventa. Alte efecte secundare mai putin frecvente sunt: nervozitatea, greturile, ametelile, cresterea in greutate si efecte la nivelul tegumentelor ca, de exemplu, acneea.

Atentie! Daca vreuna din capsule este expulzata, procedati la inlocuirea ei cat mai rapida, imediat dupa ce zona de insertie s-a vindecat. Alege o metoda contraceptiva temporara.

 

Dr. Evelyn Cristescu


Pentru intrebari si raspunsuri, accesati Forumul Anticonceptionale.ro, sectiunea Metode Contraceptive.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro