Cum se manifesta si cum scapi de alergie?
Thursday, 23 February 2012 09:08

cauze_alergieAlergia este o reactie de intoleranta la o anumita substanta cu care intram in contact, declansand productia de histamina din sange (o molecula asemanatoare cu adrenalina si cu serotonina). Histamina este responsabila de reactiile alergice.

 


Alergia se poate manifesta la orice varsta si poate disparea de pe o zi pe alta, in functie de sistemul imunitar al fiecaruia.

 

Exista doua tipuri de reactii alergice: reactiile imediate, produse de o substanta absorbita de organism prin inghitire sau prin respiratie, si reactiile intarziate, produse prin atingere. Acestea din urma apar la 48-96 de ore dupa contact.

Reactiile alergice: manifestare

Reactii alergice imediate:

  • urticarie (bubite asemanatoare cu cele provocate de intepaturile tantarilor, albe in mijloc si rosii in rest; acestea apar pe tot corpul, in reprize, cartoon porn fiind insotite de mancarime);
  • astm (dificultati in respiratie, tusa, gafait, respiratie zgomotoasa);
  • conjunctivita (lacrimare, ochi rosii, iritatie);
  • rinita alergica (congestie nazala, furnicaturi, stranuturi si scurgeri nazale);
  • edem (umflaturi) la nivelul buzelor, gatului sau pleoapelor;
  • probleme digestive (greata, varsaturi si/sau diaree);

Reactii alergice intarziate:

  • dermatita de contact (vezicule, roseata si mancarimi in zonele care au intrat in contact cu substanta care a produs alergia; mici fisuri sau cruste);
tratament_alergii

Predispozitia genetica si alergia

Factorul genetic joaca un rol important in aparitia alergiei. Mostenim nu doar alergiilor parintilor, ci si predispozitia pentru alergie. Pentru copil, riscul de a suferi de alergie este de 30-40% daca unul dintre parinti sufera de alergie si creste pana la 80% daca amandoi au aceasta problema.

Cum scapi de alergie?

1. Cu medicamente. Antihistaminicele, sub forma de sirop sau de comprimate, te ajuta sa scapi de urticarie, de conjunctivita, edem si de rinita alergica. Daca suferi de dermatita de contact, crema cu hidrocortizon te ajuta.

 

2. Scapa de mancarimi. O baie calduta calmeaza pielea. Dupa baie, aplica o crema emolienta fara parfum sau o crema cu hidrocortizon. Uita de calamina; aceasta nu este eficienta decat in caz de varicela.

 

3. Gaseste “vinovatul”. Daca reactia alergica este imediata, este mai usor sa depistezi cauza. Pentru a afla cauza alergiei este necesar sa nu stai o vreme in preajma animalelor si sa faci o curatenie generala.

4.  Fa o lista. Inainte de a consulta medicul, fa o lista cu ingredientele pe care le contine parfumul, de exemplu, daca ai constatat ca el este la originea alergiei. Verifica ingredientele samponului si ale altor produse cosmetice.

5. In cazul in care copilul tau este alergic la o anume substanta, avertizeaza rudele si dirigintele, pentru a nu-l expune la respectivul alergen.

6. Fii rezervata in ceea ce priveste produsele pe a caror eticheta apar termeni de genul “antialergic” sau “hipoalergen”. Cel mai bine ar fi sa ceri sfatulu medicului, care iti va recomanda produse cosmetice medicale. Sfat: alege bijuterii de aur sau de argint de calitate, pentru a tine la distanta alergiile.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro